Meny Lukk

Bambus bestikk og sugerør lages for hånd på Bali

Håndverker lager bambus bestikk på Bali

Bestikk og sugerør i bambus. Fornybar råvare og ekte småskala håndarbeid som er både miljømessig og sosialt bærekraftig. Se hvordan det lages for hånd på Bali. 

Plastavfall er i ferd med å kvele kloden. Hvert år havner åtte millioner tonn plastavfall i havet. Heldigvis er det et økende fokus på det nå. Sugerør utgjør kun en liten del av den totale plastavfallsmengden. Plast engangsbestikk likedan. 

De utgjør kun en liten del av totalen, men en del du og jeg ganske enkelt kan bidra til å redusere ved å la være å bruke éngangsplast til å spise og drikke med. Heldigvis er det et økende fokus på bærekraftige alternativer til éngangsplast. Dessuten har man jo muligheten til å la være å bruke éngangsgreier…

Se og kjøp bestikket – klikk her

Bestikk og sugerør i bambus

Vi i Umah har fått laget et par produkter som kan gjøre det enklere å spise og drikke uten å bruke éngangs: 

Bambus bestikk
Bambus bestikk

Se og kjøp bestikket – klikk her

Bambus sugerør i sett
Bambus sugerør, i sett med vaskebørste.

Se og kjøp bestikket – klikk her

Utskjæring bambus skje
Bambus skje, skjæres ut for hånd.

Bestikksett med kniv, gaffel, skje, spisepinner og sugerør. Alt i bambus, i et tekstilfutteral som er enkelt å ta med. (Vaskebørste til sugerøret følger med).

Sugerør-sett med fire sugerør i bambus. I tekstilpose, sammen med en vaskebørste. 

Alt passer på innerlomma :).

Bærekraftig? Ja visst, her snakker vi bærekraft på så mange plan. De gjør det enklere å kutte ut éngangsbestikk ute på tur, festival, jobb eller på farta. De er laget i bambus, et av de hurtigst voksende treslagene og mest fornybare materialene vi kjenner.

Sosialt bærekraftig – rettferdig handel

Bambus råvare
Bambus råvare, venter på å bli sugerør.

I tillegg er disse sosialt bærekraftige. De er nemlig kjøpt direkte av en håndverker på Bali. Han lager dem med enkle redskaper på sitt lille verksted ved familiens hus i Penestanan, nær Ubud på Bali.

Vanligvis er slike produkter laget av lavlønte arbeidere på en eller annen fabrikk et sted i verden. Arbeidere som med stor sannsynlighet bor og lever under lusne forhold, og som i mange tilfeller har måttet reise fra sine barn og sin familie for å jobbe på fabrikken. 

Se og kjøp bestikket – klikk her

Ved å kjøpe direkte av håndverkeren vil vi bidra til at en størst mulig andel av det kunden betaler for varen havner hos de som har laget den. Bestikket og sugerørene er laget av lokale råvarer. Bildene i denne artikkelen og videoen over er fra verkstedet der de har blitt laget.