Meny Lukk

Slik fyller du en puff

Skinnpuff fylt med puter

Hvordan fyller man en puff? Det kommer an på hva den skal brukes til. Her er tre ulike måter å fylle puffer på. Og par ekstra forslag til gjenbruk av fyllmaterialer.

«Hvordan fyller man en puff?» Det er et av spørsmålene vi får oftest. Våre puffer fra Marokko leveres flatpakket og uten fyll. Det gjelder både vintage puffer av ull og nye puffer av skinnn.

Vintage puff fylt med puter
Ullpuff fylt med puter.

Puffen kan fylles med ulike materialer. Alt etter hvordan den skal brukes. Vi har for det meste brukt disse tre metodene:

Fylle med puter

Puter. For eksempel de største Fjädrar-putene fra IKEA. Fluffy og pent utseende. Den fylte puffen er lett. Velegnet for dekorasjon, lett å flytte. Kan også brukes som bord, med et brett oppå.

Lite egnet som sittemøbel for voksne. Vi bruker denne metoden til å fylle skinnpuffer for fotografering til nettbutikken.

Fyller skinnpuff med puter
Skinnpuff fylles med Fjädrar 60×60 puter fra IKEA.

Fylle med skumplast

Skumplast. For eksempel en utrangert madrass. Skjær den opp i lengder som passer inni puffen. Det gir en effektiv fylling. Passer bedre på firkantede vintage ullpuffer og firkantet skinnpuff enn på runde skinnpuffer. Puffen blir noe fastere i fasongen enn med puter, avhengig av hvor fast skumplasten er.

Puffen blir god å sitte på, og gir fortsatt noe etter. Tips: Legg én stor pute først, og deretter skumplasten. Det gir en fin, avrundet og myk topp på puffen.

Vi bruker denne metoden til å fylle vintage ullpuffer for fotografering til nettbutikken. Vi bruker også en puff fylt på denne måten til yoga.

Vintage puff fylt med skumplast
Vintage puffer fylt med skumplast. Én pute innerst gir en rund og fyldig topp.

Fylle med klær og tekstiler

Tekstiler. En tradisjonelt vanlig måte å fylle puffer på. For eksempel utrangerte klær eller sengetøy. Gir en dekorativ, stabil og robust puff.

Kan fylles på med mer tekstiler om den blir nedsittet.

Godt egnet som sittemøbel for voksne. Kan også brukes som bord, med et brett oppå. Hva med å bruke puffen som «fjernlager» for tekstiler? For eksempel ekstra sengetøy til gjester og (sjeldne) besøkende, eller til sesonglagring av henholdsvis sommer- og vintertøy. Eller hva med å bruke en puff eller to til å lagre fravokste barneklær eller andre klær du gjerne vil ta vare på, men ikke egentlig har plass til. Vi bruker denne metoden til å fylle puffer hjemme hos oss selv.

Fyller skinnpuff med tekstil
En skinnpuff fylles med tekstiler. Den blir stabil og solid – og tung.

Andre måter å fylle en puff

Se alle våre puffer her

Alternative forslag. Her er et par-tre muligheter vi har tenkt på, men ikke fått prøvd selv:

Papir. Fylle med papir skal etter sigende være en velbrukt metode i Marokko. Enten sammenkrøllet papir som fyller men gir liten formstabilitet, eller stable inn gamle aviser eller magasiner. Da blir puffen mer formstabil, men også tung. Vi har ikke selv prøvd denne metoden.

Saccosekk. Har du en godt brukt Saccosekk du vurderer å gi bort eller kjøre på på gjenvinningsstasjonen? Hva med å bruke isoporfyllet i den til å fylle en puff eller to? Det bør gi en puff som er både lett og formstabil. Ikke ett vondt ord om Saccosekken, men noen vil kanskje mene at en puff ser bedre ut i stua enn en Saccosekk. NB: Anbefaler å ha fyllet inni en tett pose, sekk e.l. inni puffen. Vi har ikke selv prøvd denne metoden.

Pakkechips. Ikke en pakke chips, nei 😅. Pakkechips av isopor, som brukes til å fylle tomrom og beskytte skjøre gjenstander under frakt. Dersom du har tilgang på et visst volum brukt pakkechips, så kan det være kjapt å fylle en puff eller to med. Da bidrar du også til gjenbruk av et ikke spesielt miljøvennlig materiale.

Effekten vil formodentlig bli ganske lik som med Saccosekk-fyllet over, men muligens med noe mer lyd fra fyllet. Vi har ikke selv prøvd denne metoden.